عمده تعمیرات کنسول های بازی مربوط به این دسته می باشد:
محل و شرایط نگهداری کنسول
نکته قابل توجه و ضروری در بحث نگهداری کنسول های بازی مربوط به محل نگهداری یا قرار گرفتن کنسول می باشد. بهترین مکان نگهداری با حدود 20 سانتیمتر فاصله از طرفین دستگاه است که برای گردش هوا و عمل خنک کنندگی به فن و سی پی یو فشار کمتری وارد می شود. ( دمای شروع به کار سی پی یو کنسولهای بازی معمولا 70 درجه است)
تمامی دستگاه های بازی و الکترونیکی در برابر گرد و غبار ضعیف هستند که محل نگهداری آنان باید به دور از گرد و غبار باشد.
حمل و نقل کنسول
اکثر گیمر ها یا کسانی که کنسول بازی دارند برای جا به جایی کنسول خود از کیفهای مخصوص استفاده می کنند که در موقع حمل آسیب کمتری به دستگاه وارد میشود. بیشتر دوستان با مراجعه به تعمیرگاه های کنسول بابت اینکه کنسولهایشان آسیب دیده (مخصوصا ps4 ) تصویر ندارد و یا مشکلات دیگر دارد باید عرض گردد که در کنسولهای نسل هشتمی شما برای جابجایی حتما باید دستگاه را از برق تخلیه کنید و زمانی که برق داخل دستگاه تخلیه نشده نباید کابلهای hdmi و power آن را جدا کنید.
زمانی که دستگاه در برق و روشن است کابل hdmi را حتی الامکان از کنسول جدا نکنید چون باعث سوختن IC تصویر می گردد.
همچنین کابل hdmi را مکررا جا به جا نفرمایید به دلیل تولید انبوه سوکت ها کیفیت سوکت های به کار رفته در کنسول ها در سطح پایین تری قرار دارند و موجب مستهلک شدن آن شده و هزینه تعمیر آن به نسبت بالا است و نشانه های خرابی آن واضح و روشن است. دستگاه هیچ تصویری ندارد اما چراغ بوت شدن دستگاه روشن است.
کنسولهای بازی ضعف دیگری که دارند به ضربه حساس هستند به طور مثال کنسول های ایکس باکس وان و پی اس فور به طور مشترک با کوچکترین ضربه کارت حافظه شان می سوزد و یک سری از دوستان که داخل حافظه بازی دارند به مشکل خورده و متحمل هزینه ای بیش از کارت حافظه هستند. و همانطور که می دانید اتصال قطعات به صورت سطحی بر روی برد است که بسته به ضربه وارده قطعات از روی برد جدا می شوند ودر بعضی مواقع همین قطعه کوچک در تست دستگاه راه به جایی نمی برد و کنسول قابل بازی نیست.
نگهداری دسته های کنسول بازی نظیر ایکس باکس و پلی استیشن
دسته های بازی کنسول ایکس باکس با توجه به نوع طراحی از دو برد که بر روی هم تشکیل شده و همه عملگرها بر روی برد می باشد از نظر تعمیرکاران بدترین نوع دسته ها می باشد که هم سری 360 و هم وان مشترکا بدترین نوع دسته ها می باشند که باید در ذیل به چند نکته در نگهداری آن توجه شود:
ضربه وارد نشود
بعضا درون دسته ها آشغال و یا آب و شربت و هر مایع دیگری می ریزد.
آنالوگ های دسته ( joy stick ) بسار ضعیف نسبت به دسته های سونی هستند.
دسته های سونی از دو قسمت مجزا تشکیل شده اند فلت و برد که فلت به کار رفته شده کیفیت بالایی دارد و در حالی که کیفیت بالای دارد تقریبا تنها مشکل دسته های سونی می باشد برد دسته های سونی در اکثر موارد به غیر از ضربه به مشکل نمیخورد و تنها مشکل دسته های سونی فقط و فقط فلت به کار رفته شده در آن است که کیفیت بالای آن باعث عمر طولانی و کم استهلاک بودن این نوع دسته هاست.
در کنسولهایی که از دیسک استفاده میکنند لازم به ذکر است که به این چند نکته توجه کنند
در کنسولهای ایکس باکس 360 درایوها اکثرا کپی هستند ودیسکهای کپی را اجرا میکنند که با استفاده از دیسکهای برنر مکس یا دیسکهای رایت شده ی کامل است که از استهلاک درایو و لنز میکاهد.
درایوهای دستگاههای 360 مانند دستگاه باید آپدیت شوند که البته این کار رو باید تعمیر کار انجام بدهد و کار ظریفی است.
لنز های ایکس باکس متوسط عمر 6ماه تا یک سال بسته به شرایط نگهداری دارند که گرد و غبار بسیار تاثیر گذار بر عمر لنز است.
درایو های سونی بسیار کم به مشکل میخورند در تجربه تعمیر کاران کنسول بسیار کم اتفاق افتاده که درایوهای سونی به مشکل بخورند.
کنسولهایی که کپی هستند از آپدیت های تهیه شده در فلش و مخصوص دستگاه های کپی استفاده شود که در غیر اینصورت دستگاه به اصطلاح break میشود و هزینه قابل توجهی برای درست شدن می طلبد.
در کنسولهایی که بازی در آنها کپی شده به اینترنت نباید وصل شد که در سونی بازیها قفل میشود و در ایکس باکس وان لایسنس میپرد و بازی اجرا نمیشود و در 360 هم به زمانی که جی تگ باشد و بازی ها از روی هارد اجرا میشود break میشود و همه متحمل هزینه بالایی میشوند. پس به اینترنت وصل نشوید ( در دستگاههای کپی و یا بازی های داخل هارد و کپی شده )